Hvad er dit kontonummer nøjagtigt? Det er dybest set en nicifret kode, der er trykt på dine checks. Det fortæller dig den finansielle institution, hvorfra din check blev udstedt. Dette nummer giver dig mulighed for at identificere din konto og sikre, at du kun bruger dine penge i den rigtige bank. Denne artikel beskriver, hvad det er, og hvordan du kan finde det. Du kan derefter bruge det til transaktioner. Det vil være et stort aktiv, når du overfører penge mellem konti.
Kontonummer

Hvis du ikke ved, hvad et kontonummer eller en routingkode er, er de to tal i bunden af en check. Disse tal identificerer, hvilken konto du har hos en bestemt finansiel institution. Disse tal kan findes på bankens hjemmeside og mobilapp. De bruges til at behandle elektroniske pengeoverførsler. Vi diskuterer forskellene mellem routingkoder og kontonumre, og hvad de betyder. Artiklen giver et overblik over begge dele.

Routingnumre er et type kontonummer, der viser den finansielle institution, hvor dine penge er. Routingnumre sikrer, at dine penge ankommer til sin destination til tiden. Et forkert kontonummer kan føre til svindel eller dine penge bliver stjålet gennem falske checks. Disse to tal er ikke så farlige, som du måske tror, og kan efterlades med en betroet institution.

Fysisk kontrol kan være et godt sted at starte, hvis du ikke ved, hvordan du finder dit bankkontonummer. Fysisk kontrol har muligvis ikke SWIFT-koden. Routingnummeret er normalt placeret i nederste venstre hjørne af checken. Kontonummeret følger. Rækkefølgen af tal vil variere afhængigt af hvilken institution du har at gøre med, så sørg for at kontrollere, hvor de er placeret. Du kan søge på internettet efter dit kontonummer eller kontakte kundeservice, hvis du har problemer med at finde det.

Du kan sende og modtage penge med et debet- eller PayPal-kort. Disse betalingsmuligheder kan have gebyrer, så det er vigtigt at være opmærksom på disse potentielle gebyrer. Dine routing- og kontonumre vil også blive trykt på indbetalingssedler eller udbetalingssedler. Du finder også dine routing- og kontonumre på bankchecks. Du skal dog være opmærksom på, at kortet kan bruges af en anden, hvis routing- og kontonumrene er korrekte.

For at se dine kontooplysninger online kan du også besøge din banks websted. Du kan tjekke din kontostatus online. Netbank giver dig mulighed for øjeblikkeligt at spore din banks routingnumre og kontonumre. Netbank er ikke tilgængelig for alle. Du kan dog få adgang til din banks kontooplysninger via en adresse. Disse numre er offentlige oplysninger, så sørg for, at din bank er korrekt registreret i den stat, du søger, før du går online.